Attraktioner i Dublin


Mange attraktioner i Dublin

Som en stor sightseeing by, er der mange af Dublins attraktioner, der trækker besøgende til den irske hovedstad hvert år. Som en gammel by er der mange af Dublins seværdigheder der henviser til byens Vikinge rødder og omtumlede historie, samt irsk kunst i byens vidunderlige museer og gallerier.

Trinity College & Book of Kells

Trinity College Dublin, også kendt som University of Dublin, blev grundlagt i 1592 og er det ældste universitet i Irland. Beliggende midt i City Centre, er det statelige campus en af Dublins primære attraktioner der består af massive sten bygninger og brostensbelagte indkøbscentre, der bevarer en gammel verden af kollegial atmosfære. En af de største turist attraktioner på Trinity College er den udsmykkede Book of Kells, en gammel bibel skrevet af munke. The Book of Kells er udstillet i Long Room of Trinitys gamle Bibliotek, der med sine tårnhøje udskårne træ reoler, er i sig selv en turist attraktion. Entré priserne er € 9 og omfatter indgang til Long Room for at se Book of Kells og flere udstillinger i biblioteket.

Guinness Storehouse

Guinness Storehouse er en af de mest populære attraktioner i Dublin. Et massivt museum dedikeret til den berømte irske stout øl, Guinness, det er hvor tørstig turister gå til at lære alt om brygprocessen og stoutens historie. Dublins Guinness Storehouse består af syv etager der viser historien om Guinness, brygprocessen og Guinness verdensberømte markedsføring. Besøgende får også 2 smagsprøver, samt mulighed for at lære kunsten at hælde (eller "trække") en pint af Guinness. Turen slutter på 7. sal i Gravity Bar med 360-graders udsigt over Dublin. Entrépris for voksne er € 13,50.

St. Stephen's Green

Opkaldt efter den første kristne martyr, er St. Stephen's Green en smukt anlagte park der ligger i Dublin City Centre, som støder op til Grafton Street, et populært shopping område. En ekstremt historisk Dublin attraktion var St. Stephen's Green oprindeligt en marsk og blev omdannet i begyndelsen af 1663 til en by park. Gennem årene har St. Stephen's Green spillet interessante roller i Dublins spændende historie, og var endda brugt som et defensivt fort, som den irske borgerlige hær brugte under påsken 1916. Fusiliers Arch, en massiv sten port, blev opført som en indgang til parken i 1907. Entréen er gratis.

Christchurch Cathedral

Denne gamle Viking kirke blev påbegyndt omkring 1030 e.Kr. og kan prale af utrolig middelalderlig arkitektur. Turister der besøger denne hellige Dublin attraktion få ikke kun lov til at se katedralens slående interiør, men har også adgang til kirkens skatkammer, som indeholder sølv og skatte, samt en uhyggelig underjordisk krypt fra det 12. århundrede. Entrépris for voksne er € 6.

National Gallery of Ireland

Kunst fanatikere vil elske National Gallery of Ireland, et kunstmuseum med en fantastisk samling af både irske og europæiske malerier, navnligt italienske barok og hollandske mester samlinger. Beliggende på Merrion Street i et historisk georgisk distrikt af Dublin, giver National Gallery en afslappende eftermiddag på flugt fra regnen. Særligt bemærkelsesværdig er Yeats Collection, der omfatter malerier af en af Irlands fornemste malere, Jack B. Yeats. Entréen er gratis.

Elverbrn legetj