Dublin Natteliv, Cafe og Resturant


 

Dublin Natteliv

Dublins fantastiske natteliv er noget som tiltrækker besøgende til byen. Hundreder af pubber findes over hele byen, hvor man kan finde den rigtig fantastiske irske følelse af god underholdning, med traditionel musik, letflydende øl og latter - hvad irerne kalder ”craic”. Og selv om Dublin ikke er kendt som en kulinarisk destination, er kommet ind i det 21. århundrede som en kosmopolitisk europæisk hovedstad, så dens restauranter er eksploderet med dejlig mad. Alt fra Thailandske køkken til det moderne europæisk køkken med traditionelle irske retter, der er nogle fantastiske menuer at spise i Dublin.

Alle førstegangs besøgende bør begynde deres udforskning af Dublins natteliv i Temple Bar, byens boheme underholdnings distrikt. Her snesevis af restauranter, barer og klubber samlet sammen langs et par hyggelige brostensbelagte gader i nogle af byens ældste bygninger lige syd for floden Liffey. Etableret i 1840 er The Temple Bar (47/48 Temple Bar, Dublin 2, +353 (0) 1672 5286; www.thetemplebarpub.com) bærer distriktets navne og er et af de mest ikoniske irske pubber i verden, med dens lyse røde facade og lyden af traditionel irsk musik der kommer ud indefra. Bare et par døre væk ligger Palace Bar (21 Fleet Street, Dublin 2; +353 (0) 1671 7388) som er en historisk pub, hvor nogle af Dublins litterære storheder engang skrev og drak.

Ingen udforskning af Dublins natteliv ville være komplet uden en smag af traditionel irsk musik. The Brazen Head (20 Lower Bridge Street, Dublin 8, +353 (0) 1677 9549; www.brazenhead.com) er både den ældste pub i Dublin (grundlagt i 1198) og en af de bedste steder i byen for at høre live traditionel musik. Med en fantastisk menu af irske retter, er det også et fantastisk sted for et aftensmåltid.

Hvis det er en pint af virkelig spektakulær Guinness du er ude efter, bør du helt klart besøge Mulligans (8 Poolbeg Street, Dublin 2, +353 (0) 1677 5582), en gammeldags pub på en sidegade på sydsiden af floden. Mulligans har været i branchen siden 1782 og mange Guinness kendere er enige om, at de servere den bedste pints i byen (og dermed verden).

Elverbrn legetj